home
 

Spiergroei dankzij het juist gebruiken van Eiwit shake (whey protaine)

eiwitshake Eiwitten - Altijd nodig in je bloed. "whey protein"
Veel sporters gebruiken suplementen, maar weinig doen dat op de juiste manier. De discussie is vaak moet je eiwitten nou nemen voor de training of erna, in de ochtend of avond, en wel of niet op rustdagen.? Eiwitten zijn nodig om je spieren op te bouwen en er is ook altijd eiwit nodig in je bloed voor je stofwisseling. Zorg dus altijd dat er eiwitten in je bloed zijn anders wordt een klein deel van je spieren afgebroken om de eiwitten in je bloed te krijgen. Dus wil je geen spiermassa kwijt dan moet je elke dag een eiwitshake nemen. Hoe meer je traint hoe vaker je een shake moet nemen.
De beste shake is een waar verschillende soorten eiwitten in zitten, zoals de (protein perfection mix)

Ja, er zijn verschillende soorten eiwitten, wat dit inhoud is dat sommige eiwitten sneller en beter worden opgenomen dan andere.
Er zijn eiwitten die vrijwel meteen worden opgenomen en sommige die worden gedurende 7 uur langzamerhand afgebroken.
Het mooie hiervan is dat je lichaam 7 uur lang wordt voorzien van eiwit en je lichaam dus geen spiermassa gaat afbreken.
Op rust dagen kan je het beste gewoon eiwitshakes blijven drinken. Hoeveel shakes per dag vraag je jezelf nog af?
Op trainings dagen kun je rustig 3 shakes per dag nemen. Je eerste shake neem je bij het ontbijt, de tweede zo snel mogelijk na de training en de derde neem je voor het slapen gaan. (mocht je pas laat na 10 uur trainen en ga je vlak na de training meteen na bed dan kan je de 2de shake ook op het midden van de dag nemen. Dit stuk is geschreven als richtlijn maar je moet je eigen verstand altijd blijven gebruiken. Als je een protein perfection shake neemt heb je 7 uur lang eiwit in je bloed, een dag heeft 24 uur dus zou je 24uur gedeeld door 7uur opname = 3,4 shakes per dag kunnen nemen zodat er altijd eiwit in je bloed zit. Tot nu toe heb heb ik het alleen over "spier afbraak voorkomen" gehad. Maar ons doel is om spiermassa op te bouwen.
Een ander voordeel dat een constante aanwezigheid van eiwit in het bloed heeft, is dat er altijd voedings stoffen (bouwstoffen) voorhanden zijn om spieren op te bouwen. En het mooie is dat er uit onderzoek is gebleken dat het lichaam bij een constante aanwezigheid van eiwitten in het bloed in de opbouwfase blijft, het lichaam blijft dus spiermassa aanmaken.
Maar wat nu op rust dagen? De eerste 2 dagen na je laatste training kan je gewoon 3 shakes per dag blijven drinken. Op de derde dag kan je eventueel ook 3 shakes nemen als je nog steeds spierpijn hebt. Dit is nog een indicatie dat je lichaam nog niet helemaal gerepareerd is dus dat er nog bouwstoffen nodig zijn. Als je geen spierpijn hebt op de derde dag na je laatste training dan kan je 2 shakes nemen. Protein perfection mix kan je HIER bestellen.

extrainfo
whey perfection Een andere goede eiwitshake
Eerder werd al gezegt dat er meerdere eiwitten bestaan, de twee snelst opneembare eiwitten zijn Whey Isolaat en Whey Hydrolisaat, deze eiwitten worden niet alleen snel opgenomen maar en per gram eiwit wordt ook het meest ook echt opgenomen in je lichaam. Deze eiwitten worden ook wel gegeven aan zwakke patienten in ziekenhuizen of patienten die moeten herstellen van een operatie, omdat je lichaam ze makkelijk opneemt zonder dat er veel energie wordt gebruikt bij het verteren. Shakes die deze eiwitten bevatten kun je als je veel traint 6x per dag nemen.
Een adres waar je deze eiwitten in een shake kunt kopen vindt je HIER onder de naam WHEY perfection.

 

tussenlijn


Creatine
Whey isolaat

bcaa's
no explode © 2011 Sellzoo | contact |